Історія революційних подій в Україні (1904–1921 рр.) очима сучасників (за документами Державного архіву м. Києва) - Купченко, В.П. (Архіви України, 2011)
Подано огляд Колекції архівних документів “Революційні події на Україні 1904–1921 роки: факти, події, свідчення”, до якої увійшли спогади безпосередніх учасників російської революції 1904–1905 років, Першої світової війни, двох революцій 1917 року, періоду Гетьманщини, Директорії, громадянської війни на Україні.