Числове дослідження плазмохімічної обробки пилу низькореакційного вугілля перед спалюванням у топці котла - Котляров, О.Л.; Яценко, В.П. (Інститут загальної енергетики НАН України, 2007)
Розглянуто варіант плазмової термохімічної підготовки низькореакційного вугілля в умовах промислового пальника. Введено критерій ефективності процесу. Виконано числові дослідження основних параметрів і оцінено ефективність плазмової обробки вугілля в різних режимах. Проведено пошук оптимального режиму. Ключові слова: пиловугільний факел, стабілізація горіння, плазмотрон