Козакознавчі студії Одеської школи істориків професора І.А. Линниченка - Музичко, О. (Чорноморська минувшина, 2009)
У статті на базі широкого кола архівних та оприлюднених джерел досліджено козакознавчий компонент у науково-історичних студіях І. Линниченка, А. Флоровського, П. Клепацького, М. Слабченка, Є. Загоровського. На початку ХХ ст. ці науковці уособлювали одеську школу істориків на чолі з професором І. Линниченко.