Кошторис вартості необхідних робіт на чумацьких шляхах, пов’язаних з торгівлею Одеси 1840 р., як історичне джерело - Гончарук, Т. (Чорноморська минувшина, 2009)
Наведений документ складений у березні 1840 р. є кошторисом необхідних робіт на шляхах пов’язаних з торгівлею Одеси. Документ свідчить про стан і напрямок так званих “чумацьких шляхів” у Херсонській губернії.