Взаємозв'язок між наявністю генетичних порушень та інвазійними властивостями папілярних карцином щитоподібної залози - Воскобойник, Л.Г.; Богданова, Т.І.; Гулеватий, С.В.; Тронько, М.Д. (Доповіді НАН України, 2010)
Досліджено взаємозв'язок між наявністю генетичних порушень та фенотипом папілярних карцином (ПК) щитоподібної залози (ЩЗ). Встановлено, що ПК з індукцією реаранжованих онкогенів RET/PTC та TRK найбільш агресивні за морфологічними ознаками біологічної поведінки порівняно з пухлинами з наявністю мутацій BRAF^V600E чи з ПК без генетичних порушень. У післяопераційний період наявність віддалених метастазів до легенів та середостіння виявлено виключно в RET/PTC- та TRK-позитивних ПК. За ефективністю радіойодтерапії (кількість курсів лікування) гіршим прогнозом характеризуються, знов таки, ПК з наявністю реаранжованих онкогенів.