Идентификация градиентными методами параметров задач диффузии двухкомпонентных веществ в нанопористых средах - Сергиенко, И.В.; Дейнека, В.С. (Доповіді НАН України, 2010)
На основі результатів теорії оптимального керування станами багатокомпонентних розподілених систем отримані явні вирази градієнтів функціоналів-нев'язок для ідентифікації параметрів дифузії та сорбції двокомпонентних речовин в нанопористих середовищах.