Сорбенти, що модифіковані продуктом взаємодії o- або n-амінотіофенолу з γ-(триетоксисилан)пропілізоціанатом - Гудима, Н.В.; Трохимчук, А.К.; Грицків, А.Я. (Доповіді НАН України, 2010)
Досліджено умови сорбційного концентрування благородних металів силікагелями, хімічно модифікованими продуктом взаємодії γ-(триетоксисилан)пропілізоціанату з o- або n-амінотіофенолом з отриманням у ході реакції сорбентів з прищепленими N-(4-меркаптофеніл)-N'-пропілсечовинними (МФПСС) та амінобензтіазолпропільними (АБТПС) групами. Встановлено відмінності в сорбційній активності МФПСС та АБТПС до іонів благородних металів. Зіставлено сорбційну здатність сорбентів з прищепленими арил- та алкілтіольними групами.