Переселення малоросійських козаків на землі Чорноморського війська на початку ХІХ ст. - Ликова, В. (Чорноморська минувшина, 2010)
У статті автор розглядає кампанію переселення до Південної України і Чорноморії малоросійських козаків, здійснену урядом Російської імперії на початку ХІХ ст.