Кримський чинник в історії козацтва у зображенні істориків першої половини ХІХ ст. - Новікова, Л. (Чорноморська минувшина, 2010)
У статті висвітлюються особливості відображення ролі Кримського ханства в історії козацтва в історіографії у межах Російської імперії в першій половині ХІХ ст.