Українське козацтво в інтелектуальній спадщині ідеологів українського націоналізму ХХ ст. - Стамбол, І. (Чорноморська минувшина, 2010)
У статті на базі ідеологічних і геополітичних творів теоретиків українського націоналізму висвітлено і проаналізовано їхні погляди на історію українського козацтва, а також його місце в історичному процесі.