Українська складова у польському національному русі: з повідомлень російського консула в Галаці - Бачинська, О. (Чорноморська минувшина, 2010)
Публікуються документи з Державного архіву Одеської області, що ілюструють процес підготовки в м. Галац (на той час Османська імперія) польського виступу 1863-1864 рр. проти російської влади. Документи свідчать про використання української складової лідерами польського національного руху.