Імпорт в Україну високотехнологічних товарів виробничого призначення: проблеми дослідження, шляхи вирішення - Саліхова, О.Б.; Крехівська, Н.О. (Економіка промисловості, 2011)
Досліджено поняття «товари виробничого призначення», подано власне тлумачення терміна «високотехнологічні товари виробничого призначення». Гармонізовано Класифікацію за широкими економічними категоріями та Перелік високотехнологічних товарів. Створено базу що-місячних даних за 2003-2010 рр., яка є підґрунтям для дослідження та прогнозування зовнішньої торгівлі ВТТВП. Ключові слова: товари виробничого призначення, високотехнологічні товари, зовнішня торгівля.