Удосконалення системи тарифів як необхідна передумова переходу до економічних методів державного регулювання в електроенергетиці України - Шевчук, В.Р.; Перфілова, О.Є. (Економіка промисловості, 2011)
Розкрито проблеми тарифного регулювання вітчизняної електроенергетики та виявлено причини недієвості спроб його вдосконалення. Досліджено особливості формування тарифів на електроенергію в Україні. Проаналізовано перспективи поліпшення тарифної політики. Ключові слова: диференціація тарифів, дотаційний сертифікат, єдиний тариф, зонний тариф, незалежний регулятор, перехресне субсидування, тарифна політика.