Методичні аспекти аналізу основних тенденцій розвитку підприємств будівельної галузі України - Кучер, В.А. (Економіка промисловості, 2011)
Розглянуто фінансові ресурси, які є основним чинником економічного зростання. Проблема правильного й ефективного проведення діагностики стану фінансового забезпечення розвитку підприємства є актуальною й у даний час. Спроможність підприємства досягнути успіху на ринку залежить від ефективності управління його збутової політики. Доведено, що необхідною складовою такої роботи в умовах жорсткої ділової конкуренції є достовірні та своєчасні дані, які можна отримати в результаті проведення комплексної діагностики оточуючого зовнішнього та внутрішнього середовища. Ключові слова: виробництво, промислове підприємство, фінансове забезпечення, зовнішнє середовище, конкуренція, тенденції розвитку.