10 інноваційних проектів (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2007)
Програма спільних ініціатив Українського науково-технологічного центру та Національної академії наук України започаткована як пілотний проект у 2005 році. Тоді було вирішено разом фінансувати науково-дослідні роботи у пріоритетних для нашої країни галузях. Це — перший приклад спільної співпраці УНТЦ та краї- ни-отримувача як рівних партнерів. Недавно в Києві відбулося 23-тє засідання Адміністративної ради Українського науково-технологічного центру, на якому було підсумовано діяльність УНТЦ у 2006 році і заплановано фінансування на наступний рік. У Центрі знайшли підтримку пропозиції українських учених щодо поширення програми на країни колишнього СРСР, які входять у сферу діяльності УНТЦ. У спільних проектах зроблено акценти на нанотехнологіях, енергозбереженні, що цілком відповідає потребам сьогодення. До конкурсу на 2007 рік НАН України запропонувала включити тематику з біотехнологій. 10 ІННОВАЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ, відібраних для фінансування в рамках спільної програми УНТЦ–НАН України «Ініціативи цільових науково-дослідних і випробувально-конструкторських розробок».