Прогнозирование горно-геологических условий углепородного массива - Пимоненко, Л.И.; Гончаренко, В.А.; Горбачева, Г.Н.; Полякова, Н.С.; Сарьян, Ю.; Каргаполов, А.А. (Геотехническая механика, 2007)
Розглянута технологія прогнозу викидонебезпеки вугільних пластів, яка розроблена на основі обширної геолого-геофізичної інформації, що дозволяє в процесі проведення гірничих робіт отримувати і оперативно корегувати наявну викидонебезпечну ситуацію по вугільних пластах з урахуванням даних локального і поточного прогнозів.