Суперконденсатори — накопичувачі електричної енергії з використанням нанорозмірних вуглецевих матеріалів - Малєтін, Ю.; Стрижакова, Н.; Зелінський, С.; Гоженко, О.; Стрелко, В. (Вісник НАН України, 2011)
У статті описано електрохімічні конденсатори подвійного шару, які зазвичай називають суперконденсаторами чи ультраконденсаторами. Вони здатні накопичувати величезну енергію порівняно зі звичайними конденсаторами. Проведені в Інституті сорбції та проблем ендоекології НАН України випробування свідчать, що українські макети СК мають кращі, ніж світові аналоги, параметри. Автори вказують на основні особливості цих конденсаторів, визначають напрями поліпшення їхніх параметрів, аналізують і прогнозують сфери можливого застосування.