Вплив ступеня дисоціації аміаку на структуру та властивості неіржавіючих азотованих сталей - Хижняк, В.Г.; Курило, Н.А.; Більченко, О.В. (Металознавство та обробка металів, 2009)
Досліджено вплив ступеня дисоціації аміаку на будову, склад та поверхневу твердість сталей 12Х13, 40Х13, 12Х17 після газового азотування. Оптимальний ступінь дисоціації аміаку при температурі азотування 550 оС становить 25 – 35 %, забезпечує високу швидкість росту дифузійного шару та значну поверхневу твердість. Запропоновано ефективний технологічний режим азотування сталей з різними ступенями дисоціації аміаку.