Внесок Г. Кураса у вітчизняне краєзнавство та біографістику - Демченко, Т. (Краєзнавство, 2009)
У статті проаналізований науковий доробок Г. Кураса у галузі краєзнавства та біографістики, з’ясовані фактори, котрі зумовили вибір напряму досліджень, визначені деякі особливості його підходів до висвітлення персоналій, тісно пов’язаних з історією України та Чернігівщини.