Формування цiлiсної нацiональної господарської системи: соцiолого-економiчнi аспекти - Данилишин, Б.М.; Пилипiв, В.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2008)
У статті проаналізовано проблеми становлення цілісної національної господарської системи через активізацію регіональних відтворювальних процесів та формування внутрішньодержавної інтеграції. В основу дослідження цілісності держави покладено етноекономічний підхід, який вивчає вплив на формування господарських систем таких факторів, як психологія, традиції, звичаї, культура, духовність та ін.