Контактна задача для циліндричного з’єднання з технологічним ограненням контурів деталей - Чернець, М.В. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2009)
Узагальнено розв’язок контактної задачі для циліндричного з’єднання, деталі якого мають різнотипне мале огранення контурів (овальність, тригранність, чотиригранність). Залежно від виду з’єднання за реалізації у ньому двообластевого контакту з використанням формули Кардано отримано для кожного випадку відповідне рівняння для визначення початкового кута співдотику. За результатами чисельного розв’язку задачі досліджено особливості впливу огранення співдотичних тіл на вид та параметри контакту.