Турецькі інспірації польського романтика з Житомирщини: життя і творчість Мілаха Чайковського - Сухомлинов, О. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2009)
Предметом аналізу, запропонованого у статті, є складний життєвий шлях та творча спадщина польського письменника, народженого на Житомирщині, Міхала Чайковського, відомого також як Садик Паша. На прикладі оповідань і життєвих фактів автор намагається показати кризу ідентичності митця-романтика.