Психобіографічні студії з Володимиром Шинкаруком - Музика, О. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2009)
У статті аналізуються результати психобіографічного дослідження розвитку обдарованої особистості. Застосована авторська методика моделювання ціннісної свідомості дозволила виявити основні детермінанти різносторонніх здібностей поета, співака, композитора професора Володимира Шинкарука.