Алегорія у творі Валерія Шевчука "На полі смиренному" - Герасимчук, С. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті досліджується глибока морально-філософська рефлексія в екзистенціальному романі «На полі смиренному», втілена Валерієм Шевчуком в алегоричній формі.