Художній світ Валерія Шевчука: мистецтво творення оповідання - Хороб, М. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті показано майстерність В.Шевчука (оповідання «Сота відьма») у відтворенні доби європейської інквізиції не лише шляхом тематичного зображення «полювання на відьом» у Німеччині ХVІ ст., а й умінням розкрити історичне тло через естетику й поетику Бароко.