Десять років на службі краєзнавству: Російське товариство з вивчення Криму (1922–1932 рр.) - Севастьянов, О. (Краєзнавство, 2009)
У статті на підставі сукупності маловідомих опублікованих та архівних джерел був здійснений аналіз діяльності ключового наукового об’єднання краєзнавців Криму періоду 20-х — початку 30-х років ХХ ст. Репрезентовані основні форми роботи організації, сформульовані висновки щодо ролі та значення діяльності товариства для розвитку наукового, дослідницького та масового, популярного краєзнавства.