З історії збереження історико-культурної спадщини в Криму в 60–80-х роках ХХ ст. - Кармазіна, Н. (Краєзнавство, 2009)
У статті розглянуто становлення системи охорони історико-культурної спадщини у Криму в контексті розвитку історичного краєзнавства. Проаналізовано комплекс заходів державних органів та громадських організацій з виявлення, вивчення та збереження пам’яток історії та культури. Приділено увагу формам та методам пам’яткоохоронної роботи кримських краєзнавців. Розкрито роль Кримської організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури у реалізації проектів з охорони пам’яток.