Основні фактори активізації краєзнавчого руху на Правобережній Україні в 20-ті роки ХХ ст. - Прокопчук, В. (Краєзнавство, 2009)
У статті розкриваються передумови активного розвитку краєзнавства на Правобережній Україні в 20-ті роки ХХ ст. в умовах становлення радянської влади.