"КДБ вважав би за доцільне...", або Патріотична діяльність української еміграції у роки Другої світової війни - Бажан, О. (Краєзнавство, 2010)
У повідомленні висвітлюються сторінки політичних, гуманітарних взаємовідносин УРСР та української еміграції по лінії державних органів та громадських організацій в 1940–1960 роках.