Українське краєзнавство у підручниках і підручних книгах 1920-х –1930-х pp.: регіональний аспект - Савчук, В. (Краєзнавство, 2010)
Автор відтворює внесок українського краєзнавства 20–30-х років ХХ ст. у виховання шкільної молоді на кращих зразках рідної історії, мови, традицій. На прикладі таких регіонів, як Поділля та Закарпаття, показує процес створення підручників з краєзнавства, що базується на національно-культурних пріоритетах.