Монастирі Криму в студіях духівництва Таврійської єпархії (XIX – перша чверть XX ст.) - Каліновський, В. (Краєзнавство, 2010)
У статті розглянуто основні праці представників кримського духівництва про монастирі єпархії. На основі аналізу місцевої єпархіальної преси та церковних видань висвітлені заходи, пов’язані з вивченням, охороною та популяризацією цих пам’яток. Дана оцінка роботи священиків — подвижників науки.