Вшанування пам'яті Т. Г. Шевченка на Черкащині: зародження та розвиток традицій - Мельниченко, В. (Краєзнавство, 2010)
У статті висвітлюється зародження та розвиток традицій вшанування пам’яті Т. Г. Шевченка на його батьківщині — Черкащині. Робиться висновок про те, що, пройшовши нелегкі випробування часом, вони набули нового розвитку в роки незалежності України. Вагомий внесок у сучасну шевченкіану роблять і краєзнавці Черкащини, досліджуючи і популяризуючи духовну спадщину свого земляка.