Діяльність Никифора Гірняка в Коші (Кадрі) Українських Січових Стрільців - Уніят, В. (Краєзнавство, 2010)
Розглянуто різнопланову військову, громадсько-просвітню та культурну діяльність Никифора Гірняка, висвітлено її вплив на вишкіл Українських Січових Стрільців і формування національної свідомості населення Галичини.