Політична поведінка студентської молоді в непівській Україні - Лаврут, О. (Краєзнавство, 2010)
У статті проаналізовані політичні та ідеологічні настрої студентів УСРР періоду 1920-х років. Незважаючи на тиск з боку радянської влади, молодь мала власні погляди, переконання, що виявляла у повсякденній поведінці.