Девіація та норма в житті вчителя напередодні “великого перелому” (на прикладі зі звільненням з роботи) - Єфименко, Г. (Краєзнавство, 2010)
У статті на конкретних прикладах аналізуються зміни норм поведінки шкільних вчителів радянської України у добу “великого перелому” (1929–1932).