“Свій свого, щоб і чужий боявся”: протистояння у середовищі науково-педагогічних працівників УРСР часів десталінізації - Лук’яненко, О. (Краєзнавство, 2010)
У статті розглядається, як зможе відреагувати замкнений колектив на заклики політичних лідерів провести “чистки рядів” від авторитарних керманичів. Наскільки потужними будуть наслідки цих дій для сторін двох таборів: повсталого та звинуваченого? Чи знайде реакція та проблеми одного з провідних творців світогляду регіону відгуки у середовищі споріднених з ним установ та закладів? Ці питання однаковою мірою стосуються як сучасності, так і подій 1956 року — часу боротьби з культом особи, висвітлених у даній розвідці.