Повсякденне життя селянства Наддніпрянської України другої половини ХІХ — початку ХХ ст.: до історіографії питання - Бондар, В. (Краєзнавство, 2010)
Проаналізовано тенденції, дослідницькі підходи, особливості української історіографії повсякденного життя селян пореформеного періоду. Оцінюються досягнення науковців в інтерпретацію окремих питань проблеми.