Херсонська єпархія наприкінці ХІХ ст. (на матеріалах міста Берислава) - Діанова, Н. (Краєзнавство, 2010)
У статті проаналізовано становище православної церкви в Херсонській єпархії наприкінці ХІХ ст. на прикладі міста Берислава. Показано особливості соціального та релігійного життя міського населення. Розглянуто внесок православного духовенства в розвиток освіти і культури.