Діяльність міжнародних організацій на Миколаївщині у 20-х рр. ХХ ст. - Михайловський, Т. (Краєзнавство, 2010)
Стаття розкриває діяльність міжнародних благодійних організацій (АРА, Джойнт, Місія Нансена та ін.) на теренах Миколаївщини у 1920-х роках. З’ясовується їхня роль у боротьбі з голодом 1921-1923 років, розбудові єврейських національних районів тощо.