Аналіз методів розповсюдження випромінювання в біологічних середовищах на основі застосування методу Монте-Карло - Павлов, С.В.; Козловська, Т.І.; Думенко, В.П. (Оптико-електронні інформаційно-енергетичні технології, 2008)
Проаналізовано основні принципи розповсюдження випромінювання у біологічних середовищах на базі методу Монте-Карло, запропоновано рекомендації щодо застосування даного методу для створення оптико-електронних систем аналізу поля мікроциркуляції периферичного кровообігу.