Оптоелектронний нейронний елемент на С-негатроні - Лазарєв, О.О.; Басюк, Т.Б.; Філинюк, М.А. (Оптико-електронні інформаційно-енергетичні технології, 2008)
Запропоновано нейронний логічний елемент - оптоелектронний нейронний елемент на С-негатроні. Даний нейрон може виконувати логічні функції "І", "АБО", "НІ" булевої логіки, працювати як RS-тригер, елемент пам'яті, широтно-імпульсний та фазо-імпульсний модулятори, виконувати функції нейронної логіки над часовими імпульсно-кодованими вхідними сигналами. Проведено комп'ютерне моделювання даного елемента.