Оптоелектронні iнформацiйні пристрої для комп'ютерних інформаційно-вимірювальних систем реального часу - Литвин, І.С. (Оптико-електронні інформаційно-енергетичні технології, 2009)
Показано, що перевага від використання первинних оптоелектронних перетворювачів (ПОЕП) на основі інтегральних МНОН-n-p структур для опрацювання оптичних зображень полягає у можливості проводити опрацювання зображення у момент його сприйняття у самому ПОЕП. Удосконалено теоретичні основи побудови оптоелектронних інформаційних пристроїв (ОЕІП) на базі інтегральних МНОН-n-p структур, логічні та алгоритмічні основи організації зв'язків їх функціональних блоків для підвищення інформаційної ефективності ОЕІП на основі подальшого розвитку теоретичних розробок нових принципів побудови ПОЕП з метою забезпечення більш раціонального вибору структурної схеми ОЕІП і їх серійного виробництва за допомогою методів сучасної технології інтегральних мікросхем. Приведено результати експериментальних досліджень ПОЕП, які забезпечують можливість заміни налаштування на виконання функцій щодо опрацювання зображень, одночасно з їх перетворенням, під конкретне завдання у реальному часі у самому ПОЕП, для підвищення ефективності перетворення і попереднього опрацювання зображень в ОЕІП.