Паралельне розв‘язання диференційних рівнянь за технікою оптичних цифрових обчислень - Заболотна, Н.І.; Шолота, В.В.; Дроненко, О.В.; Вітюк, В.В. (Оптико-електронні інформаційно-енергетичні технології, 2009)
Запропоновано застосування блочних паралельних алгоритмів та структур на їх основі для розв'язання диференційних рівнянь з частинними похідними за технікою оптичних цифрових обчислень. Диференційне рівняння зведено до матричного рівняння з блочними матрицями та оцінено час обернення матриці коефіцієнтів на структурі паралельного оптоелектронного спецпроцесора.