Дослідження процесів пітингової корозії на поверхні зразка під дією втомного навантаження методом просторово-часової спекл-кореляції - Франкевич, Л.Ф.; Муравський, Л.І. (Оптико-електронні інформаційно-енергетичні технології, 2009)
Для оцінки мікропошкоджуваності матеріалу та зародження тріщин в околі пітингів на циклічно деформованій металевій поверхні запропоновано нову методику, яка грунтується на техніці просторово-часової спекл-кореляції. Методика дозволяє одержувати послідовні зображення локалізованої ділянки навколо пітингу в реальному часі і цифровій формі. Розроблене програмне забезпечення дає можливість визначити лінійні розміри пошкодження і ідентифікувати стадії процесу, що вивчається.