До проблеми скасування кріпосного права в 1861 році - Реєнт, О. (Краєзнавство, 2011)
Статтю присвячено розгляду проблеми скасування кріпосного права крізь призму сучасного переосмислення. Розкривається процес визрівання об’єктивних умов цього кроку, уточнюється, у чиїх інтересах відбувалися процеси та які наслідки вони мали як для України, так і Російської імперії загалом.