Селянська реформа 1861 р. в контексті протиріч національних інтересів в Правобережній Україні - Земський, Ю. (Краєзнавство, 2011)
В статті розглядається взаємозалежний вплив реформи 1861 р. та процесів, що відбувалися в житті російської громадськості за умов лібералізму в політиці Олександра ІІ. Зокрема, конфронтація польсько-російсько-українських національних інтересів в Правобережній Україні.