Визначення взаємозвязку між продуктивністю екскаваторних комплексів та автосамоскидів на родовищах фосфоритів в Україні - Бардась, О.В. (Економічний вісник Національного гірничого університету, 2009)
Стаття розглядає проблему відтворення та переозброєння основного фонду кар’рного автогосподарства. Розглядаються основні питання планування продуктивності екскаваторно-автомобільних комплексів. Встановлено залежність змінної продуктивності автосамоскидів та екскаваторів від їх кількості. Запропоновані методи підвищення продуктивності роботи кар’єрного автогосподарства.