Культурна спадщина у формуванні історичної пам’яті: події 1941-1942 рр. в пам’ятках - Денисенко, Г. (Краєзнавство, 2011)
Висвітлена роль і значення культурної спадщини у формуванні історичної пам’яті. Досліджуються події початкового періоду Великої вітчизняної війни Радянського Союзу 1941-1945 рр. і їх відображення в пам’ятках. Аналізуються нерухомі історико-культурні об’єкти і їх роль у формуванні меморіального простору.