Утворення Донецької області та її адміністративно-територіальний устрій (1932 – червень 1941 рр.) - Шабельніков, В. (Краєзнавство, 2011)
У статті досліджується процес утворення і функціонування Донецької області як одного із економічно розвинених регіонів України, її особливості, зміна внутрішнього територіального поділу і місцевої системи управління у 1932-1941 роках.