Краєзнавство в Одеському інституті народної освіти (1920–1930 рр.): становлення, напрями, традиції - Левченко, В. (Краєзнавство, 2011)
У статті аналізується становлення і розвиток викладання та дослідження краєзнавства в Одеському інституті народної освіти. Вивчаються головні напрями, форми і методи педагогічної та науково-дослідної діяльності викладачів інституту в галузі краєзнавства.